Στοχαστικός βίος

Η πεποίθηση μας είναι ότι κάθε άνθρωπος μπορεί να εμπνευστεί από τα καλά νέα του Ευαγγελίου με ένα μοναδικό τρόπο και μέσα από την προσωπική πίστη στο ευαγγέλιο δύναται να βιώσει τη μεταμόρφωση στη ζωή του.Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που διερωτάται για τους όρους της ύπαρξης του και αναζητεί απαντήσεις. Ωστόσο, ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οι άνθρωποι δεν επιλέγουν τον βαθύ στοχασμό αλλά τη γρήγορη πληροφόρηση. Η Αγία Γραφή απέναντι σε αυτό τον τρόπο ζωής αντιπροτείνει τον στοχαστικό βίο.  Ο στοχαστικός βίος δε συνιστά απόσυρση στην ιδιωτική σφαίρα αλλά υποβάλλει την ανθρώπινη ζωή στη “βάσανο” της αναζήτησης και αναρωτιέται για όλα αυτά που θεωρεί αυτονόητα. Επιπρόσθετα, ο στοχαστικός βίος είναι ο τρόπος ζωής που δεν υποκύπτει στη συναισθηματική παρόρμηση και στην ανυπομονησία αλλά επενδύει στη ζωή της αυτοεξέτασης και βρίσκει τη λύτρωση στην πίστη του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού. 

Φιλόξενη ζωή

Η αντίληψη μας για την Εκκλησία καθορίζεται από τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής, σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία δεν υπάρχει για τον εαυτό της και την εξυπηρέτηση της θρησκευτικής της ατζέντας. Αντιθέτως, υπάρχει για να αποτελεί το πλαίσιο συνύπαρξης διαφορετικών ανθρώπων όπου ενσαρκώνεται η αλήθεια του Ευαγγελίου με πράξεις υπηρεσίας, θυσίας και έμπνευσης. Οι πρώτες κοινότητες πίστης διαμορφώθηκαν από αυτό το όραμα της φιλοξενίας και ενθάρρυναν κάθε χριστιανό να σκεφτεί τον ρόλο του ως οικοδεσπότη, ο οποίος προετοιμάζεται τόσο  σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο να υποδεχτεί τους ανθρώπους της πόλης και να υπηρετήσει τις ανάγκες τους. 

Αγάπη για τον πλησίον και την πόλη

Η μεταμόρφωση που προκύπτει στη ζωή ενός ανθρώπου από την προσωπική πίστη στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού εκφράζεται πολυδιάστατα.  Ξεκινά από την καρδιά του ανθρώπου και εκτείνεται στο πλαίσιο της οικογένειας,  της γειτονιάς και της πόλης. Το ευαγγέλιο του Ιησού μας διαφωτίζει ότι ο πλησίον μας είναι κάθε άνθρωπος που συναντούμε στον δρόμο μας και για αυτό οφείλουμε να ανταποκριθούμε με αγάπη. Σε έναν κόσμο που καλλιεργεί τη δυναμική του φόβου για να ενθαρρύνει ή να αποθαρρύνει τους ανθρώπους, πιστεύουμε πως κάθε Χριστιανός καλείται να ευαγγελίζεται την αγάπη προς τον πλησίον και την πόλη του.

Έλα Στην Κοινότητα Μας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ανοιχτή Εκκλησία

Η εκκλησία μας είναι ανοιχτή κάθε μέρα από τις 9:00π.μ έως τις 15:00. Παρακαλούμε επικοινωνήστε στα διαθέσιμα τηλέφωνα.

09: 00 - 15:00

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ

Μικρές ομάδες

Οι μικρές ομάδες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη σε προκαθορισμένα σπίτια όπου μελετάμε την Αγία Γραφή και θέτουμε τους προβληματισμούς μας καθώς και αιτήματα προσευχής.

19:30

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ

Κήρυγμα του Λόγου

Κάθε Κυριακή πραγματοποιείται η λειτουργία της εκκλησίας με υμνωδία και κήρυγμα του Λόγου.

11:00